11/14/16 17:52
(http://www.klassa.bg/)

3-ТА ХИМИЧЕСКА АТАКА В СИРИЯ: ТЕРОРИСТИТЕ ОБСТРЕЛЯХА СИРИЙСКАТА АРМИЯ В АЛЕПО СЪС СНАРЯДИ С ОТРОВЕН ГАЗ

 

Въоръжените бандформирования обстреляха позициите на правителствените сили в района на международното летище в Алепо, предаде в неделя ливанската телевизия «Ал-Маядин».

По данни на ливанската телевизия, в хода на артилерийска атака по местността Карам-ет-Тараб терористите приложили снаряди с отровен газ. Според последната информация от телевизията, към настоящият момент най-малко 28 сирийски военнослужещи са ранени.

 

 

По-рано беше съобщено, че специалистите от войските за радиоцинна, химическа и биологична защита (РХБЗ) ВС РФ, са открили доказателства за използвано химическо оръжие от терористите в юго-източната част на сирийският Алепо.

 

 

 

 Инцидентът, е вече трета поредна химическа атака от страна на ислямистите, само за последните 2 седмици в Алепо.
 
Предишният такъв обстрел беше извършен на 3 ноември- тогава снарядите с токсичен газ избухнаха в районите Мусайбин, Минян, и в Нов Алепо, в юго-западната част на града.
 
 
На 30 октомври бойците озползваха химическо оръжие в района на Академията » Асад», когато един човек загина, и над 40 бяха ранени.
 
Както съобщи в последствие Министерството на отбтраната на Русия, при обстрела терористите са използвали снаряди съдържащи газообразен хлор.
 
 

 

 

Българска редакция News Front.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване