11/15/16 10:26
(http://www.klassa.bg/)

А. Тренчев: ГЕРБ сгрешиха, като обвързаха президентските избори с парламентарни

 Обвързването на мажоритарните президентски избори с предсрочни парламентарни е една от грешките, които ГЕРБ направиха. Това каза пред  Bloomberg TV Bulgaria  депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев по повод обещаната и подадена от управляващите оставка на кабинета заради загубата на президентските избори. 
„Борисов нямаше много полезни ходове, освен да изпълни своята закана. Почти никъде по света не съм чувал за такъв прецедент и, доколкото знам, от нашите европейски партньори той е отнесъл много критики за обвързването, с всички последствия, които това носи“, коментира депутатът.
 
Той предупреди, че е опасно да се поддаваме на популизма и е груба грешка да се взема за заложник икономическото бъдеще на България, което минава и през бюджета, с цел политически дивиденти.
 
Депутатът смята, че едно служебно правителство не би трябвало да поема отговорността да се ангажира с бюджет, „писан на коляно в последния момент“.
 
Антони Тренчев определи внесения от Министерството на финансите проект за 2017 г. като "един нелош десен консервативен бюджет".
 
Народният представител Димитър Байрактаров (ПФ) коментира от своя страна, че отказът на ГЕРБ да оттеглят бюджета е прагматично решение.
 
Вижте още във видеото:

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване