11/15/16 13:35
(http://www.klassa.bg/)

България не пада, а попада в класация по предприемачество – индекс на GEDI

 По повод публикации в медийното пространство, свързани с класацията на GEDI, сме длъжни да направим уточнение и да внесем яснота относно изнесените цифри и послания.
 
България е поставена на #82 място според световната класация на предприемачеството по методологията на GEDI за 2017 г. Много е важно да се отбележи, че тази позиция не е всъщност спад в сравнение с предишно #46-то място, тъй като предният ранкинг е въз основа на усреднени данни от Румъния и Черна гора от различни исторически периоди – GEDI също споделя това. GEM България произведе своите първи проучвания през 2015, които данни, в комбинация с други показатели, избрани от индекса GEDI, поставят България на #82 място.
 
Както пише в нашия доклад за България за 2015/16 г, за да получи пълно разбиране на околната среда и на предприемаческата дейност в страната, от решаващо значение е да се гледа цялата картина на предприемаческата екосистема.

 

GEM България предупреди за риска от изпращането на грешно послание за „спад“ в класацията  GEDI на България още през декември 2014 г. 
 
Доклад на GEM България 2015-16За актуалното състояние на предприемаческата екосистема в България, разполагаме с първични данни, включително експертна оценка на средата, както и с препоръки към отделните участници, за подобряване на условията за развитието на предприемачеството у нас. Това е доказателство за смисъла на нашите усилия да разполагаме с независими и актуални данни за България по методологията на GEM, всяка година. 

http://gemorg.bg/blgariya-ne-pada-a-popada-v-klasatsiya-po-predpriemachestvo-indeks-na-gedi/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване