11/15/16 10:36
(http://www.klassa.bg/)

Ванкувър остава най-горещият пазар на луксозни имоти в света

 Ванкувър остава най-горещият пазар на луксозни имоти в света и през третото тримесечие на годината, показват данните на консултантската компания Knight Frank.

Пазарът на жилища в града обаче осезаемо забавя ръста си след въвеждането на специален данък за покупката на скъпи имоти от чужденци.

В края на септември цените на жилищата във Ванкувър нарастват с 31,6% на годишна база и с 1,5% за тримесечието. На второ място в класацията на компанията е Шанхай с ръст от съответно 23,4% и 3,5%, а на трето се изкачва Сеул с увеличение на цените от съответно 17,5% и 8,2%.

Топ 10 на най-бързо растящите пазари се допълва още от Гуанджоу, Торонто, Мелбърн, Токио, Кейтпаун, Сидни и Пекин.

На дъното на класацията е Тайпе със спад на цените от 8,9% за годината и 1,3% за тримесечието. В Делхи годишният спад достига 4,9%, а в Париж – 3,8%. Топ 10 на най-слабите пазари се допълва от Москва, Цюрих, Хонконг, Куала Лумпур, Лондон, Милано и Виена.

Като цяло през третото тримесечие на годината компанията отчита забавяне на пазарите на луксозни имоти по света заради икономическата и политическа обстановка. Общият индекс, който отразява динамиката на цените на изследваните от компанията пазари, забавя ръста си до 3,8% за периода юли-септември спрямо 4,6% през предходното тримесечие.

Темпът на ръст се забавя в почти половината от всички изследвани пазари, отчитат експертите.

Най-поляризиран е пазарът на луксозни имоти в Европа, показват още данните. Дъблин е лидер на европейския пазар на луксозни имоти с годишен ръст на цените през третото тримесечие от 5,5%, следван от Монако и Женева с по 1,8%. Най-слабите пазари са Париж, Цюрих, Лондон, където е отчетен спад на цените на годишна база от 2,1%, Милано и Виена.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване