11/15/16 10:30
(http://www.klassa.bg/)

Инвестициите в имоти в Китай се ускоряват през октомври

 Инвестициите в имоти в Китай през октомври се ускоряват до най-високото им ниво от април 2014 г., съобщава Ройтерс, като се позовава на данни на китайското национално статистическо бюро.

Икономисти обаче предупреждават, че предприетите от локалните правителства мерки за ограничаване на активността на пазарите на жилища по места вероятно ще доведе до натиск на икономиката като цяло, тъй като тя е силно зависима от ръста на сектора на имотите, отбелязва информационната агенция.

Инвестициите в имоти в страната през октомври отчитат ръст от 13,4% през октомври на годишна база в сравнение със 7,8% през септември, показват изчисления на Ройтерс на базата на данните.

За първите 10 месеца на годината ръстът на инвестициите в сектора на имотите се ускорява до 6,6% спрямо 5,8% за периода януари-септември, показват още данните.

Това предполага, че строителните фирми в Китай още не са усетили ефекта от ограничителните мерки, въведени срещу купувачите в някои градове. Това вероятно се дължи на усилията им да довършат стари проекти на фона на нарастващото търсене и очаквания скорошен спад на продажбите.

Започнатото строителство в Китай през октомври се увеличава с почти 20% на годишна база, след като през септември отчете спад от приблизително 20 на сто, сочат още данните.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване