11/15/16 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Кеймбридж №1 на Острова

 

Университетът на Нютон и Дарвин е получил 1000 точки, след него остава Оксфорд

Кеймбридж е най-елитният и добър английски университет за 2017 г. Това сочи класацията на The Complete University Guide, които изготвят рейтинги ежегодни и са полезни за ориентир на студентите, които се насочват към британските висши учебни заведения. В Кеймбридж са учили и
работили едни от най-известните изследователи,

 


преобърнали научните представи, сред които Нютон и Дарвин. Той е получил 1000 точки. Само с две по-малко е класираният на второ място Оксфорд, от чиито скамейките са излезли 26 британски премиери и най-малко 30 световни лидери.
Топ три затваря Лондонско училище по икономика и политически науки, което е събрало 940 точки и сред чиито възпитаници са Джон Кенеди и Мик Джагър. Веднага след тях се нареждат Имперски колеж Лондон и „Сейнт Андрюс”.
Петте учебни заведения са запазили местата си от предходната година, когато също са били най-добрите. Въпреки, че университета в „Дърам” заема шеста позиция , цели 96,1% от завършилите се реализират успешно на пазара на труда.
Сред най-популярните му курсове са  Spa Management и
Outdoor Activity Leadership. От 10 до 20 място университетите имат между 800 и 880 точки. Сред най-добрите висши училища са и  „Лоубъро”, „Уоруик“, „Ланкъстър” и „Лондонски университетски колеж”.  
Сред най-добрите е Бирмингам, Лийдс, Саутхемптън, Единбург и Йорк. Над 760 точки пък са получили университетите между 20 и 30-то място. Сред тях са тези в Нотингам, Кент, Манчестър, Нюкасъл, Шефилд, Рединг, Глазгоу и Астън.

Английско училище пази ръкописи от X век

Учениците от английското училище Stonyhurst College има достъп до библиотека с над 50 000 тома книги и ръкописи, някои от които датират от X в. За да станат част от него българските ученици могат да се явят на изпити за стипендии, които да покрият до 40% от годишната такса. Изпитите са по английски, математика, науки и по избор френски, латински, гръцки или испански за GCSE, за  A Level – английски, математика и два от предметите, които са избрани за изучаване. Срока за кандидатстване за стипендии за музика и драма е 12 декември 2016г., а изпитите ще са на 16 януари, а прослушванията за музикалните стипендии – на 4 февруари 2017 г.
Culford School отваря врати през1881г., а днес стипендиите покриват от 25 до % от годишната такса. Те са академични, по математика, музикални , за изкуство и драма, спортни  – плуване и тенис. Условията за получаване на стипендия са отличните академични постижения на кандидата от българското му училище и отличните резултати на изпитните тестове по английски език и математика. За тях може да се кандидатства до края на 2016 г., а изпитите са през януари и февруари 2017г..

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване