11/15/16 07:37
(http://www.klassa.bg/)

Ченалова на разпит за „Яневагейт“

 Уволнената съдийка от СГС Румяна Ченалова беше разпитана в столичното следствие във връзка с възобновеното разследване по скандала "Яневагейт". Ченалова престоя около час в следствието.

На излизане тя обясни, че се чувства много омерзена, защото били намесени и децата й и дори се просълзи. По време на разпита Ченалова била питана дали децата й са пътували в чужбина и може ли те да са предали записите от разговорите между „двете каки“ на сайта "Биволъ". Тя отново повтори, че не знае кой е направил скандалните записи на разговорите й с бившия шеф на СГС Владимира Янева и адвокат Момчил Мондешки.

Преди две седмици адвокат Мондешки обяви пред в. "Труд", че записите са направени явно от Ченалова като застраховка срещу бъдещи неприятности и това станало със знанието на останалите участници в разговора. Според юриста участниците в тях са знаели, че са записвани и са говорили пълни измислици.

След тези разкрития разследването бе подновено и Мондешки бе разпитан. При показанията си в следствието той е потвърдил пред разследващите думите си в интервюто. Миналия четвъртък показания е дала и Владимира Янева, съобщи Ченалова.

Междувременно прокуратурата отправи трето искане към сайта „Биволъ” да бъдат предадени всички записи, с които медията разполага. При предишните две от медията не са го направили. Целта е да се установят всички факти по случая, както и да се провери кой казва истината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване