11/17/16 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Unique Estates става ексклузивен партньор на Luxury Portfolio за България

 Unique Estates става ексклузивен партньор за България на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio. Договорът за сътрудничество бе подписан официално днес от Христо Илиев, Председател на Борда на директорите на AG Capital и партньор в Unique Estates, Весела Илиева, Управляващ партньор на Unique Estates, и Крис Дийц, Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, в присъствието на медии. Unique Estates става 60-ата компания-партньор на международната мрежа и ще бъде единственият й представител за България.

„Избрахме Unique Estates за наш партньор в България заради утвърдените високи стандарти на компанията в предлагането на луксозни имоти и качественото и информирано клиентско обслужване“, обясни Крис Дийц, Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, който пристигна в България специално за събитието.

„Преди 10 години създадохме Unique Estates като първата специализирана брокерска компания за луксозни имоти в страната. Тогава поставихме началото на нов пазарен сегмент, а днес се радваме на голям екип, лоялни клиенти и прецизно селектирано портфолио от уникални имоти и ексклузивни проекти“, сподели Весела Илиева, Управляващ партньор в Unique Estates.

„Поканата да се присъединим към Luxury Portfolio е отлична възможност да разгърнем потенциала на компанията на международно ниво, като използваме мрежата от контакти и възможностите, които ни дава партньорство от такъв мащаб“, заяви Христо Илиев, Председател на Борда на директорите на AG Capital и партньор в Unique Estates.

В анализ за развитието на бизнеса Весела Илиева открои луксозните имоти като устойчив и балансиран пазар и представи данни за средните цени в масов, среден луксозен и най-висок сегмент за всяка от последните 10 години. „Основни тенденции за развитие през 2017 г. ще са доходност в рамите на 4 – 5% в масов сегмент и 5 – 6% в луксозен сегмент – допълни тя. – Предстои увеличаване на покупките на имоти с цел сигурност на спестяванията и сделките с цел инвестиция. Ръстът през следващите 2 до 4 години ще е близък до нивата преди кризата.“ Относно кои са основните критерии за луксозен имот през 2017 г. Весела Илиева посочи, че са наличието на система „умен дом“, сигурност и удобства, уединеност, родителска спалня с прилежаща луксозна баня, енергийна ефективност, оборудвана кухня с висок клас уреди, самостоятелни дрешници към всяка спалня, по-просторни помещения, луксозни общи части, социална среда и инфраструктура, локация и гледка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване