11/17/16 08:42
(http://www.klassa.bg/)

Ето кой е първият световен лидер, който ще се срещне с Доналд Тръмп

 Японският министър-председател Шиндзо Абе ще бъде първият световен лидер, който ще се срещне с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, преди той да заеме поста си. Двамата ще се срещнат на 17 ноември в Ню Йорк, предаде Voice of America.
Абе бе сред първите световни лидери, обадили се на Тръмп да му честитят победата на президентските избори. Абе е заявил, че „силният американско-японски съюз поддържа мира и стабилността в азиатско-тихоокеанския регион“. По време на предизборната си кампания Тръмп отправи тежки думи към страните от Азия, искайки те да плащат повече средства за поддържането на базите на САЩ в региона. Той също така разкритикува договора за Транстихоокеанско сътрудничество, което включва Япония и е подкрепяно от правителството на Шиндзо Абе.

След срещата министър-председателят ще отпътува за срещата на високо равнище на Организацията за азиатско-тихоокеанско сътрудничество, която ще провежда в Перу. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване