11/17/16 08:39
(http://www.klassa.bg/)

Илиан Тодоров: Николай Василев да си изяде дипломите!

 Такива човечета като Николай Василев изпълзяват от дупките си регулярно с единствената цел да замърсяват информационното пространство. За да изкривяват фактите, да объркват, да заблуждават!  За всенародна радост Николай Василев е вече бивш министър, но няма как трезво мислещ човек да не реагира на поредните му думи. Същият в качеството си на „г-н Никой“, рисува апокалиптични картини за България ако минималната пенсия в страната достигне 300 лв.

Без да е член на ЕС, в съседна Македония, минималната пенсия вече е над 200 евро! За 2013 г. БВП на македонците е в размер на 10.2 милиарда долара. За същата година БВП на България е пет пъти по-висок – около 55 млрд. щатски долара! Населението на България е малко над три пъти по-многобройно отколкото в Македония. Нормалният въпрос е защо тогава в България не можело минималната пенсия да е в размер 150 евро?

При пет пъти по-висок брутен вътрешен продукт и три пъти по-многобройно българско население! Освен това години наред г-н Борисов ни обясняваше как в страната ни има излишък от 3 милиарда лева! Нямало пари а? По думите на Николай Василев, Македония работи единствено за пенсиите на своите граждани.

Дивотиите не свършват до тук. Същият този  „чиляк“ ни плаши, че ако се премахне плоския данък нямало да остане нито едно нещо, с което да привличаме инвеститорите. Само да кажем, че към 31 декември, преките чуждестранни инвестиции в страната ни за същата година са в размер на близо 4,5 милиарда долара при 10% плосък данък.

Ще помоля „чиляка“ да обясни на всички нас българските граждани само едно. Защо преките чуждестранни инвестиции за същата година в Украйна са в размер на 7,2 милиарда долара при 18% корпоративен данък? Словения -7,8 милиарда долара при 17% корпоративен данък. Панама – 9,7 милиарда долара при 25 % корпоративен данък. Словакия – 10,7 милиарда долара преки чуждестранни инвестиции при 22% корпоративен данък.

Явно нивата на ПЧИ не зависят от нивата на корпоративните данъци, а Василев трябва да знае, че на първо място стои административната уредба и корупцията – не друго. И да престане да заблуждава народа, докато родителите ни гладуват! Да престане да се изказва единствено в услуга на капитала! Изобщо, трябва да мълчи!
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване