11/17/16 05:58
(http://www.klassa.bg/)

Ричард Брансън работи върху проект за свръхзвуков пътнически самолет

 Британският милиардер Ричард Брансън обяви плановете си за създаване на нов свръхзвуков пътнически авиолайнер, който ще започне да лети над Атлантика през 2023 година и ще замени „Конкорд”, съобщи в. „Гардиан”.
Клонът на империята на Брансън Virgin Galactic ще работи по проекта заедно с американската компания Boom, собственост на бизнесмена Блейк Шол – бивш пилот и екс мениджър на интернет гиганта Amazon.

Прототипът на самолета е вече готов и е в хангара в американския град Денвър, щата Колорадо.

„Винаги съм се увличал силно по космическите нововъведения и развитието на високоскоростните търговски полети”, казва Брансън, цитиран от „Гардиан”.

По договор, Virgin Galactic ще получи първите 10 лайнера. Нейното поделение Spaceship Company ще разработи и ще произвежда самолета и ще се занимава с техническата поддръжка на изпитателните полети в южна Калифорния.


Върху нови свръхзвукови самолети за търговски пътнически полети работят също американските компании Boeing и Lockheed Martin.


По изчисления на проектантите билетът за самолета на Брансън ще струва 5000 долара, приемлива цена за заможни пътници. /ТАСС/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване