11/18/16 04:33
(http://www.klassa.bg/)

„Младост” пак излиза на протест

 Нов протест срещу застрояването ще има тази вечер в столичния квартал „Младост” 1. Хората се събират срещу багерите пред блок 64, до пазара на метростанцията от 18,30 часа.

Това съобщиха от инициативния комитет "За зелен Младост", чийто председател Десислава Иванчева е новоизбраният кмет на района. Според съобщението на мястото, на което започва поредният строеж, са отсечени няколко огромни дървета.

Имотът до блок 64 в „Младост 1“ е бил отреден за строителство с плана на „Младост“ от 1988г. Това е потвърдено с последващите подробни устройствени планове от 2004г. и 2009г., като отреждането е било за фурна и магазин и обществено обслужване. Имотът не е попадал в терените за озеленяване.

Главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на 22 юли , а строителните книжа са влезли в сила след извършена проверка от Дирекция за национален строителен контрол и изтеклите срокове по обявяване на разрешението.

На 8 11.2016г. районната администрация заверява протокол за строителна площадка

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване