11/19/16 12:21
(http://www.klassa.bg/)

POLITIСO: САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ

 Европейските санкции срещу Русия могат да не бъдат продължени във връзка с победата на републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ и неговите изявления относно Москва, пише Politico.

В Афганистане убит один из главарей "Исламского государства"

«Администрацията на Обама си сътрудничеше тясно с ЕС за подкрепа на трансатлантическото единство по въпроса за санкциите, доказвайки, че те играят ключова роля за сдържането на Русия. Но победата на Тръмп заплашва това крехко споразумение, защото дава на скептически настроените европейци убедителен аргумент срещу продължаване на ограничителните мерки: все едно Тръмп ще отмени санкциите на САЩ», — отбелязва изданието.

 

Преди победата на Тръмп ЕС обяви намеренията си да продължи антируските санкции през декември. Но редица страни, в това число Гърция, Унгария, Италия, заявиха за неефективността на ограничителните мерки, както и това, че те са във вреда на ЕС. Изданието отбелязва, че на фона на избирането на новия президент на САЩ и вероятността да се промени риториката на Вашингтон по отношение на Русия, противниците на санкциите могат да защитят позицията си при разглеждане на въпроса за продължаването им, а за приемането на положително решение по въпроса са нужни гласовете на всички 28 страни-членки на ЕС.

Изданието отбелязва, че дори Германия, Полша, Великобритания, които са за продължаване на санкциите, могат да отстъпят от позицията си, ако така постъпи Вашингтон.

News Front

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване