11/19/16 07:07
(http://www.klassa.bg/)

Готвят 2000 страници обвинение по делото КТБ

 Обвинителният акт по делото КТБ, където основен обвиняем е забегналият в Сърбия банкер Цветан Василев, ще бъде около 2000 страници, научи Агенция „Монитор“. Адвокатът му Константин Симеонов днес бе призован да се яви на 29 ноември в Столичното следствие за предявяване на материали по делото. Обвинителният акт е пред финализиране и се очаква да бъде внесен в спецсъда в първите месеци на следващата година. Все още се очаква назначената финансова експертиза. 
Към доказателствата за източване на 206 млн. лева от КТБ ще бъдат прибавени и такива за  разграбването на близо 3 млрд. лева от банката чрез отпускането на необезпечени кредити. Парите били раздавани предимно на фирми, свързани с Цветан Василев.  
Според държавното обвинение Василев е ръководител и организатор на група за източване на КТБ, в която участват още 13 души. Групата е действала в периода от 1 януари 2009 до юли 2014 г. През 2014 г. укриващият се в Белград бивш банкер  бе обвинен задочно за източването на 206 млн. лева от КТБ. Той така и не се върна в България въпреки обясненията си, че ще си дойде, защото нямал вина. Междувременно стана ясно, че спецпрокуратурата е намерила бетонни доказателства за източването лично от него на 2 млрд. лева под формата на необезпечени кредити към свързани с Цветан Василев фирми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване