11/19/16 06:51
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова: В "Горна баня" се изгражда канализация, не се строи

 Жители на вилната зона в столичния кв. „Горна баня" излязоха на протест срещу неправомерно изградено депо за строителни материали на метри от къщите им. Според протестиращите обособена зелена площ вече 4 години се унищожава под различен предлог. Първо от строителна фирма, след това покрай асфалтирането на улиците, а сега се ползват като депо на строителните материали, с които се прави канализацията в района.

В "Горна баня" се изгражда канализация по проект на Столичната община, не се застрояват зелени площи, това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. тя обясни , че това е абсолютна манипулация. Нищо не се изгражда, освен канализацията на района. Проектът е изработен от специалисти, преглеждан и одобряван е многократно. За него настояваха жителите на района, които имат нужда от канализация, каза кметът. По думите й тези, които провокират протеста, изобщо не живеят там и са организирани от определена политическа партия. Кметът увери, че след приключване на строителството ще бъде почистено за сметка на изпълнителя. Най-късно до пролетта теренът ще бъде облагороден - той е общински и е предвиден за озеленяване, каза Фандъкова. Тя призова да не се спекулира с проблемите на хората и политиците да не яхват протестите на хората.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване