11/21/16 05:18
(http://www.klassa.bg/)

Родни социалдемократи искат 10 млрд евро от ЕС

 С 10 млрд евро на три гранда от фондовете на ЕС само за 6 години минималната работна заплата в България ще се изравни с тази на останалите държави от съюза, категорична е Светлина Йолчева, която беше избрана за президент на партия „Български социалдемократи“.

Икономистите на формацията, която е член на Социнтерна пресметнали как ще догоним останалите страни от Стария континент, без при това да бъдат допълнително натоварвани малките и средни фирми у нас.Механизмът за забогатяването ни е записан в програмните документи, приети от 141-те делегати на юбилейния 50-и партиен конгрес, проведен в Стара Загора.

Конгресът е избрал за председател на партията досегашната лидерка на младежкото обединение, финансистката Александра Христова, неин заместник е бившият енергиен комисар Еленко Божков. Досегашният, изкарал три последователни мандата председател Георги Анастасов ще се занимава с организационните въпроси.

От „Български социалдемократи“ твърдят, че са запазване на коалицията „БСП Лява България“, но категорично се възпротивяват срещу въвеждането на изцяло мажоритарен избор на следващия парламент.

По думите на Александра Христова конгресът поставил за цел партията да сформира собствена парламентарна група, но не обясни как при тази ситуация ще бъде запазена коалицията с БСП.

Партия „Български социалдемократи“ е една от общо 8-те политически формаци, които претендират за наследството на някогашната БСДП, възстановена през 1990 година от д-р Петър Дертлиев и д-р Атанас Москов.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване