11/22/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

52 дружества работят без лиценз за инвестиционна дейност

 52 дружества извършват дейност като инвестиционни посредници без да притежават необходимия за това лиценз. Това става ясно от списък, публикуван на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН).

Комисията предупреждава за дружества, които нямат право да предоставят инвестиционни услуги и да извършват инвестиционни дейности, сред които са приемане и предаване на нареждания на клиенти за сключване на сделки с финансови инструменти, сключване на сделки с финансови инструменти от името и за сметка на клиенти, предоставяне на инвестиционни консултации, както и управлението на портфейли.

От ведомството допълват, че ако се сключи договор с подобно дружество за предоставяне на инвестиционни услуги и подаване на нареждания за сключване на сделки с финансови инструменти, които не са лицензирани от КФН, могат да бъдат измамени и да понесат значителни финансови загуби.

За да защитят интереса си, гражданите, които желаят да инвестират във финансови инструменти и парични средства чрез сключване на сделки или посредством доверително управление, е необходимо първо да проверят дали съответното дружество е лицензирано от КФН.

В същото време КФН обръща специално внимание на това, че дружества, лицензирани като инвестиционни посредници в държави извън Европейския съюз, не могат да предоставят инвестиционни услуги на територията на България, без да имат издаден лиценз от КФН за това и без да бъдат вписани във водения от КФН регистър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване