11/22/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Бум на жилищното строителство в Благоевград

 

Просторни къщи с огромни дворове вдигат в околните села

В центъра на Благоевград вече е видим бумът на жилищно строителство. В централната му част

 

се изграждат от 5- до 7-етажни сгради

 

които обикновено ги именуват бизнес център. На първия етаж се ситуират магазини, а на следващите са жилища със странното наименование офиси-апартаменти. Такъв луксозно обзаведен тристаен офис-апартамент с площ 90-100 кв. м, в който са разположени офис, кухня с трапезария и дневна, спалня, две бани, коридор и 2 тераси се предлага от 100 000 до 115 000 евро. Луксозно обзаведените нови гарсониери около 50 кв. м в идеалния център се предлагат около 40 000 евро. Не по-евтини са луксозните жилища в т. нар. благоевградски Бевърли Хилс - квартал “Баларбаши”, който е кацнал на север над града. Строителните фирми предлагат в центъра и апартаменти в суров вид - на шпакловка и замазка, като цените са около 500 евро кв. м.

Засилва се интересът към близките до Благоевград села, където обикновено се

 

купуват парцели в регулация

 

с осигурени ток и вода, на които за няколко месеца никнат като гъби след дъжд къщи хасиенди.

Жилищата в административния център на Пиринска Македония се купуват предимно от хилядите гастарбайтери, които са работили по 15-20 години по света и вече като пенсионери с европейски или американски пенсии се връщат в родния си град. Със спастрените пари от гурбета те вземат нови жилища за деца и внуци. Разбира се, с луксозни жилища се оборудват и хора от бизнеса или работещите на високи и добре платени постове трийсетина банкови офиса в града, както и частните съдебни изпълнители например.

В момента в сайтовете за имоти се предлагат трийсетина оферти за жилища в строеж в Благоевград, установи проверка на „Монитор”.

 

Най-високата от 80 000 евро е за тристаен

 

с площ от 107 квадрата, на четвърти етаж, в сграда, разположена в идеалния център.

Най-ниската оферта от около 20 000 евро е за двустаен от само 49 квадрата „на зелено”. Според обявата кооперацията също се намира в центъра.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване