11/22/16 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Варна застига столицата по нови сгради

 Варна застига столицата по строителство на започнати нови сгради. В момента край морето се строят 117 новите сгради, докато в София са 129, сочи статистиката. Според брокери на водещи компании за недвижимости строителството във Варна става все по-качествено и с много по-добра локация. В същото време клиентите стават все по-претенциозни и това кара предприемачите да повишат прецизността на избора си за място на строежа, както и качеството на самото строителство. Много от тях са въвели и принципа „Купи сега, плати при Акт 16“, с което също печелят повече клиенти.

Имотите се купуват предимно на млади семейства, новозаселили се във Варна, хора от близките градове и вътрешността на страната, които имат малък бизнес, свързан с морето, както и много чуждоезични граждани, избрали морската столица за свой нов дом, казват местни брокери. Немалка част от тях са руснаци и украинци, но има италианци, англичани, французи, сърби и македонци, коментират още брокерите.

Цените на незавършените нови тухлени жилища, които още са в строеж в различни квартали на Варна, са от 500 до 1500 евро на кв. м. 520 евро е средната цена на квадратен метър жилищна площ в Аспарухово, в квартал „Изгрев“ - 620 евро на кв. м, „Владиславово“ - 530, „Възраждане“ - от 450 до 500 евро/кв.м, в центъра - 1500 и в района на Икономическия университет - 1000 до 1100 евро/кв.м. Най-изгодните оферти извън Варна са в района на местността Траката, където има предложения за нови жилища за 399 евро/кв.м, но в зависимост от разположението и строителството се предлагат жилища и за 715 евро/кв.м.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване