11/22/16 05:26
(http://www.klassa.bg/)

Продават джобен часовник от 16 век за 20 бона в нета

 

Пускаме в мрежата по 15 хил. обяви на ден, над половината - през телефона

Ръчно изработен джобен часовник от 16-и век си търси нов собственик в нета. Интересното изобретение е публикувано на сайта olx.bg, като обявената цена за продан е 20 000 лева. Часовникът е дело на английския майстор Даниел Кюар, а според автора на обявата антиката е изработена от сребро в коруба от костенурка. Собственикът му твърди още, че всички подобни часовници, изработени от този майстор, се намират в момента в частни колекции или в Британския музей.

От сайта за безплатни обяви обясниха за „Монитор“, че българите подхождат все по-креативно в описанието на обявите си. Такъв пример е офертата за лаптоп, а собственикът му описва предимствата като „Wi-Fi сигналът е постоянен като гравитацията и силен като дясното кроше на Пулев“ или „Само за амбициозни хора, вероятно каймака на обществото.“

Друга интересна находка е трамвай от 1959 г.

 

Мотрисата се продава за 2 хил. евро

 

а частната фирма за скрап разполага със седем подобни возила. „Седалките са зелено кадифе и са в превъзходно състояние. Прекрасна портокалово оранжева боя по трамвая! Предлагаме отстъпка на килограм“, пише авторът.

Най-скъпата актуална обява в момента на сайта е на стойност 5 млн. евро, като за тази сума се продава хотел в курорта „Слънчев бряг”. Луксозният комплекс е от категория три звезди, с 310 легла, ресторант, дневен бар, басейн и търговска площ. Модерният имот е построен през 2006 г., а общата квадратура на обекта е 6545 кв. м.

Според данните на olx.bg, през тази година отново се запазва тенденцията българите да търсят и предлагат най-много електроника - мобилни телефони, таблети и телевизори. Другата много силна категория, която набира популярност е „Мода”. Дрехите, обувките и аксесоарите също са едни от най-предлаганите и купуваните артикули.

 

Най-много оферти за телефони пускат бургазлии

 

а Дупница е градът с най-много предлагане на автомобили, както и Пазарджик. По оферти за дрехи номер едно са Хасково и Велико Търново. Интересен факт е, че в градове като Видин и Русе се предлагат най-много лодки, каравани, както и билети за концерти.

Забелязва се сезонност при определен тип категории, като традиционно в момента има засилено търсене на зимни гуми и джанти.

По отношение на активността по градове, на първо място се нарежда София, следвана от Варна и Пловдив. „Габрово се нарежда на четвърто място по активност, което би могло да се дължи и на прословутата пресметливост и предприемчивост на габровци“, допълват от онлайн платформата.

Съвсем различна е ситуацията обаче в Благоевград и Кърджали, където се публикуват доста по-малко обяви на глава от населението в сравнение със столицата. На следващо място се нареждат градовете Силистра, Смолян, Благоевград и Разград.

Експертите също обясниха, че масово потребителите на сайта използват мобилни устройства. Преди година и половина около 15 - 20% от трафика е минавал през смартфони и таблети, а

 

в момента той скача на 62 на сто

 

За периода от септември 2015 г. до края на деветия месец на тази година с 30% са се увеличи и бизнес потребителите на платформата. Причината е, че масово родните търговци се насочват към онлайн продажбите.

Средно на ден пък се публикуват по около 15 хил. обяви, като най-много обяви се публикуват в месеците около ноември и февруари. „Това от части се дължи на многото импулсивни покупки, които хората правят покрай Черния петък, Коледа и Нова година. Голям процент от нежеланите подаръци и празнични покупки се озовават в сайтовете за обяви“, разказват от компанията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване