11/24/16 05:07
(http://www.klassa.bg/)

Държавните имоти със задължителна застраховка срещу бедствия

 Имотите, които са публична държавна собственост ще се застраховат задължително срещу природни бедствия и земетресения. Това предвиждат промени в правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, които кабинетът гласува на своето заседание. Занапред условията на търговете за продажба на подобни имоти ще се публикуват поне в два национални ежедневника. Досега това ставаше в един национален и един местен вестник. Основната целта е да се популяризират провежданите търгове и в тях да участват по-голям брой хора и фирми. „Предприемането на посочените мерки е с цел гарантиране на обществения интерес предвид факта, че тези имоти са предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности», е записано в мотивите.

С поправките се прави и по-добра дефиниция на понятието „семейство“. Това се налага, за да се определи каква точно е жилищната нужда при настаняване под наем в държавни ведомствени жилища и по-лесно да се определи кои хора са членове на семейството, което кандидатства за такова жилище. Така за семейство вече се приемат съпрузите, децата, в това число и пълнолетните, но ако продължават да учат средно образование и не са над 20 години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване