11/24/16 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Патриотите готови да вземат мандата от Плевнелиев

 От Патриотичния фронт обявиха готовност за съставянето на правителство в настоящия парламент. Това стана ясно от думите на председателя на ПФ Валери Симеонов. Той допълни, че ако има съгласие и готовност за експертно правителство, патриотите биха взели мандата. Съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са категорични, че този вариант ще бъде реализиран само при условие, че бъде събрана необходимата подкрепа от останалите партии. Втората възможност, която предлагат от ПФ, е настоящото правителство да остане да управлява, но без премиера Бойко Борисов. Според тях има необходимото мнозинство в 43-ия парламент и той не е изчерпан, а голяма част от министрите си вършат добре работата.
Симеонов похвали и Росен Плевнелиев, като заяви, че президентът бил единственият отговорен политик, който не желае политическа криза и не иска ново служебно правителство и хвърляне на страната в безвремие, което ще бъде вместо шест месеца - една година. Според него до тази "криза" се е стигнало заради политическата безотговорност на премиера Бойко Борисов, който демонстрирал наполеонов комплекс и е поставил цялата страна в изпитание в момент, когато имало стабилност. "Поддържаме 2 г. стабилност. Имаме парламентарно мнозинство, особено в новия формат на коалиция "Обединени патриоти", която има 33 народни представители в парламента, и обща подкрепа за правителството от минимум 130 души, така че няма никаква криза в момента и кризата е изкуствено създадена. Но за съжаление поради желанието за пълна еднолична власт от страна на Борисов в момента се стигна до кризата", заяви Симеонов.
Освен с патриотите, Плевнелиев се срещна вчера и с представителите на групата "Български демократичен център - Народен съюз". За днес са насрочени консултациите му с АБВ и "Атака".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване