11/27/16 06:38
(http://www.klassa.bg/)

Гърция е поискала иска руски щит за гръцките острови

 Лош развой се очертава за гръцко-турските отношения в резултат, Гърция да поиска помощ от Москва, пише Български новини. Изглежда, че има печеливши ходове в последната минута на фона на предстоящата буря, коментират гръцки медии. Информацията се разпространи по всички руски медии. Разбира се, целта е да се предложи руски „щит“ срещу турските провокации.
„Атина следва независима държавна политика в отношенията си с Москва и руският флот ще получи достъп до гръцки пристанища и ще може да ползва всички необходими консумативи,“ казал източник от гръцкото министерство на отбраната пред руски медии. „Атина счита за неприемлив какъвто и да е натиск, да забрани на руските кораби да презареждат в съответствие с правилата. Разговорите по този въпрос са прекратени”, заявил източникът, според същите медии.

„Позицията на гръцкото министерство на отбраната е ясна за отношенията с Русия. Русия не е наш враг, Русия е наш съюзник, враг е Ислямска държава и всяка терористична организация. “ На въпрос на руски репортер, дали въпросът за доставките на руския флот е бил обсъждан по време на посещението на Барак Обама, служителят отговорил утвърдително, но добави, че „не е имало натиск“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване