11/29/16 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Секторът на имотите на Острова тръгна надолу през третото тримесечие

 Единствено във Великобритания доходността от инвестициите на непубличните компании за имоти се понижава през третото тримесечие, показват данните на секторната организация INREV, цитирани от онлайн изданието ipe.com.

Доходността от инвестициите на непубличните сектор на Острова се понижава до -1% за периода юли-септември спрямо 0,7% за периода април-юни, отчита асоциацията. 

Същевременно непубличните фондове и компании за инвестиции в имоти в Европа продължават да отчитат положителна доходност, макар и темповете на растеж на повечето пазари да се забавят. Така като цяло доходността достига 1% през третото тримесечие спрямо 1,3% през второто.

Индексът на организацията отразява динамиката в представянето на 278 фонда. Ръстове на доходността в сравнение с предходния тримесечен период са отчетени в Холандия, Франция и Германия, както и при отворените фондове за имоти.

От асоциацията посочват, че спадът, отчетен във Великобритания, „вероятно е ранна индикация за въздействието на вота за Brexit”.

Експертите смятат, че пазарът на имоти в Европа определено вече минава на по-ниски обороти, но имотите все още се представят по-добре в сравнение с останалите класове активи.

В момента инвеститорите са в очакване на представянето на сектора през последното тримесечие на годината, когато индексът на INREV ще отрази резултатите от изборите в САЩ.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване