11/30/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Доналд Тръмп и Тереза Мей „са се разбрали за важността на НАТО“ по време на телефонен разговор

 Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп и министър-председателят на Великобритания „са се разбрали“ за важността на НАТО по време на втория си телефонен разговор от президентските избори в САЩ насам, пише The Guardian.
Мей се е обадила на Тръмп за „установяването на постоянен диалог“ с Тръмп преди той да заеме поста си през януари 2017 г. Според заявление на британското правителство двамата са се разбрали да се срещнат лично при първа възможност. „Те са обсъдили плановете на Тръмп по встъпването му в длъжност и са се разбрали екипите им да продължат да изграждат близки отношения в този период, включително и със среща на техните съветници по националната сигурност пред Коледа“, пише в заявлението на британското правителство. 
„Те са обсъдили НАТО и са се споразумяла за важността на Алианса и за необходимостта повече негови членове да увеличат бюджета си за отбрана до 2% от техния БВП и за ролята, която НАТО може да играе при справянето с различните заплахи“, пише още там. 
Разговорът може да се сметне за забележителен, като се вземе предвид скептицизма на Тръмп спрямо НАТО, изразен от него по време на предизборната му кампания. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване