11/30/16 04:55
(http://www.klassa.bg/)

Нинова: Вървим към предсрочни избори

 

БСП предлагат вотът да е на 26 март

Моето усещане е, че вървим към предсрочни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на КСНС. "Ако ни бъде връчен мандат, връщаме го веднага. Ако трета сила вземе мандат, БСП остава опозиция. Капацитетът на този парламент е изчерпан“, каза тя. Според нея най-подходящата дата за провеждането на предсрочен вот е 26 март.

Нинова отрече, че Румен Радев е избягал от отговорност, като не е дошъл на КСНС. „Смятам, че решението му е правилно“, каза тя и обясни, че Радев не може да поема отговорност като президент, преди да се е заклел, защото „той не може да става алиби за чужди политически решения“.

На въпрос как БСП ще реагира на проведения референдум, Нинова каза - като внесем законопроект за мажоритарно гласуване в смесена система.

Депутатите от БСП ще подкрепят тези текстове от закона за държавния бюджет, които отговарят на политиката на партията, каза още Нинова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване