11/30/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

Холандският парламент забрани хиджаба на обществено място

 Долната камара на холандският парламент гласува във вторник въвеждането на забрана за носенето на хиджаб. Ограничението се разпространява върху правителствените сгради, обществения транспорт, училищата и в болниците във връзка с нуждата за идентификация на личността. Нарушителите са заплашвани до 400 евро глоба, предаде рускоезичната редакция на Deutsche Welle. Законът трябва да бъде утвърден от горната камара.
Според правителството на страната едва около 100 жени в страната носят хиджаб. Но темата се появи на дневен ред преди няколко години по инициатива на крайнодясната Партия на свободата. Преди парламентарните избори в Холандия, които ще се проведат през март 2017 г. партията е лидер според допитванията. 
По този начин Холандия ще попълни списъка на страните и регионите от ЕС, които са въвели подобна забраната. Това са Франция, Белгия, България и редица провинции в Германия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване