12/01/16 05:25
(http://www.klassa.bg/)

По 200 000 евро на месец в куфарчета за Цветан Василев

 Най-малко 100-200 000 евро на месец финансови инжекции получава всеки месец банкерът-беглец в луксозния си хотел в Белград от две свързани с него фирми, дължащи десетки милиони левове на КТБ, обяви Блиц.

Във втората част на интервюто си в неделя пред BiT Василев се пробва да изкара, че живее в сръбската столица, където спи в петзвезден хотел срещу около 3000 евро на нощ, от „помощ от приятели“. Оказва се обаче, че поне 4 фирми, кредитополучатели от фалирания от него трезор, са се превърнали в лична касичка за издръжка на мустакатия беглец. След като миналата седмица Агенция „Монитор“ разкри, че Василев и фамилията му получават „джобни“, а банкерът-беглец – и командировъчни в размер на 15 млн. лева на година от семейната си фирма „Инвест мениджмънт“, Блиц обяви, че всеки месец с куфарчета през „Калотина“ към него пътуват и пачки в размер на 100-200 000 евро от „Кимпекс инвест“ и „Кимпекс енерджи“. Изпълнителен директор и собственик на двете дружества се води едно от доверените лица на Василев – Валентин Иванов, който влизал и в ролята на „куриер“ на пратките. Двете дружества са с кредити за над 45 млн. лева, които и до този момент не са платени на КТБ.

Според информацията на Блиц Валентин Иванов е друго от подставените лица на Василев, като до 2012г. е бил съдружник с Васил Шуманов – охранител на Василев и също крупен получател на десетки милиони от КТБ, в дружеството „Елизер“, завлякло допълнително 25 милиона лева от парите в банката. „В схемата е замесен и личният иконом на Василев - Георги Запрянов, който също често отскача до Белград, грижейки се джобовете на шефа му да са винаги пълни“, пише агенцията. Георги Запрянов Георгиев се казва и управителят на „Инвест мениджмънт“, което е дъщерно дружество на семейната фирма на Цветан Василев, жена му Антоанета и дъщеря му Радосвета - „Тръст Василеви“. Извън тези три фирми, още преди месеци лъсна, че финансови инжекции към банкера-беглец, обвиняем за източването на КТБ и в чийто джобове чрез кредити за свързани с него дружества пряко са отишли близо 4 млрд. лева, идват и от „Дунарит“. Парите минават през сметки на дружеството в Румъния, откъдето се теглят кеш и заминават към Василев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване