12/01/16 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Лавров: САЩ и НАТО умишлено увеличават нивото на напрежение в отношенията с Русия

 Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров заяви, че САЩ и НАТО съзнателно повишават градуса на напрежение в отношенията с Москва, съобщава вестник „Коммерсант“.
„Днес ние наблюдаваме най-впечатляващото от края на Студената война увеличаване на военния потенциал, засилване на военното присъствие и инфраструктура на НАТО на неговия източен фланг с цел оказване на политически и военен натиск на нашата страна“, коментира първият дипломат на Москва в интервю за италианския вестник Corriere della Sera.
Според Лавров на руските граници се провеждат военни учения на Алианса, който често имат провокативен характер. Под претекст „заплаха от Изток“, в страните от Централна и Източна Европа се разполага тежка военна техника и се появяват нови структури на НАТО.
"Всички тези операции са били одобрени през юли на срещата на върха на НАТО във Варшава, която по същество налага дългосрочният курс за по-нататъшното укрепване на военния компонент на Алианса. Все по-често, изглежда, че САЩ и НАТО да продължават умишлено да повишават нивото на напрежение", отбеляза Лавров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване