12/02/16 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Общините настояват програмата за саниране на жилища да продължи

 Националната програма за енергийна ефективност, по която се извършва санирането на многофамилни сгради, трябва да продължи, настояват от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) в позиция, изпратена до медиите.

Според организацията има спекулации, свързани с работата по изпълнение на програмата, която е добре работеща и допринася за подобряването на жизнената среда, стандарта на живот и за облика на българските градове.

Според местната власт хората са доволни от резултатите от програмата до момента. Натрупаният до момента опит пък помага за подобряване на организацията, контрола и ефекта от осигурените публични средства по нея.

Програмата трябва да продължи, защото основна цел на ръководствата на всяка община е създаването на по-добри условия за живот в населените места, допълват от сдружението.

На 21 ноември Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) препоръча на общините временно да прекратят подписването на договори по програмата. Паричният ресурс за реализацията на проекта се изчерпи, а правителството в оставка не може да гарантира продължаване на финансирането.

С решение на Министерския съвет от сряда (30 ноември) обаче бяха отпуснати допълнително 1 млрд. лева  за продължаване на програмата.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване