12/03/16 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Англия готви мек сух режим

 Вдигането цената на алкохола е най-добрият начин за справяне с проблема с пиенето, заключват съветници на британското правителство по въпросите на здравеопазването.
Така те оказват натиск над министрите в кабинета да подновят плановете за минимална единична цена, съобщава The Times . „Обществено здраве Англия“ (PHE) съобщи, че евентуална правна основа за цените на алкохола ще има незначителен ефект върху умерените потребители на алкохолни напитки, и ще спаси живота на хората със сериозни проблеми с алкохола. 

По-строгите ограничения върху рекламирането, ограничаването на продажбите и понижаването на разрешените промили в кръвта при шофиране за младите шофьори ще помогнат за подобряване на здравето и намаляване на престъпността, според преразглеждане на фактите по искане на здравното министерство. 
Това отхвърля настоящата политика за забрана на продажбите под себестойността, защото е стотици пъти по-неефективна от минималната цена. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване