12/07/16 08:39
(http://www.klassa.bg/)

NYT: ЗА РАЗЛИКА ОТ ТРЪМП, БЪДЕЩИЯТ ГЛАВА НА ПЕНТАГОНА НЕ ВЯРВА НА ПУТИН

 Назначаването от Доналд Тръмп на генерал Джеймс Матис за министър на отбраната на САЩ означава «по-решителна позиция на Вашингтон» в Близкия Изток, пишат журналистите Хелън Купър и Ерик Шмит за New York Times.
 
Според експерти, това ще доведе до увеличаване броя на американските войски в Ирак и Афганистан, засилване на патрула в Персийския залив и голяма концентрация на военно-въздушни сили в Близкия Изток.
 
 
Както пишат авторите на материала, Матис счита по-твърдата политика на САЩ като «средство не за водене, а за предотвратяване на войната».
 
 
Като бъдещ ръководител на Централното командване на въоръжените сили на САЩ, Матис е за «запазване и развитие на военното присъствие на САЩ в Близкия Изток».
 
 
В тази връзка генералът отбеляза «пагубното влияние на Иран», доставящ оръжие на въстаниците в Йемен и обучаващ шиитски бойци от Сирия и Ирак.
 
«Според мен, иранският режим е най-дългата заплаха за стабилността и мира в Близкия Изток», — подчертава американският военен.
 
Проблем е и следното: как Тръмп и Матис ще се договорят, отчитайки «възхищението на Тръм от Владимир Путин».
 
«Както и болшинството военни от Пенатогона, Матис проявава твърдо недоверие към руския лидер», — подчертават авторите на материала.
 
На свой ред сенатор Джон Маккейн би бил «доволен» от назначаването на Матис на поста министър на отбраната на САЩ. Маккейн отбелязва, че ще «ускори този процес в новия конгрес», — резюмират авторите от  New York Times.

News Front

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване