12/07/16 05:42
(http://www.klassa.bg/)

Всеки втори работодател вдига заплатите през 2017 година

 Повече от половината от работодателите ще повишат възнагражденията на служителите си през 2017 година, показва проучване на бизнеса, цитирано от Нова ТВ.

Очакванията на бизнеса за по-високи възнаграждения на служителите идват основно заради липсата на добре подготвени кадри в отделните сектори. Прогнозите са за среден ръст между 5 и 7%, като увеличение на заплатите планират повече от половината от работодателите, при 47% ще има замразяване на доходите, а намаление не се очаква.

Ръст в продажбите догодина очаква всеки трети работодател, средно с 3-4%. А когато работата расте, растат и заплатите на служителите.

По-високи заплати ще има в сферите на туризма, комуникациите, аутсорсинга, в IT сектора, както и в машиностроенето и електротехниката.

Ръстът в заплатите няма да е за сметка на съкращения. Точно обратното - две трети от работодателите няма да намаляват персонала, а всеки пети - дори ще наема нови кадри.

Всеки трети работодателя смята, че минималната заплата в страната трябва да надскочи 460 лева - колкото е планирана за догодина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване