12/07/16 07:53
(http://www.klassa.bg/)

Дежурният синоптик от БАН: Вятърът се обръща от североизток и с него нахлува студ

 Днес вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България ще е предимно умерен и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София – около 4°. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитиран от "Фокус".
Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа силен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за декември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване