12/07/16 17:29
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп стана личност на годината на "Тайм"

 Списание "Тайм" определи новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за личност на годината, съобщи АФП.
"Това е голяма чест и означава много за мен", коментира Тръмп в телефонно интервю за NBC.
Главният редактор на списанието Нанси Гибс съобщи, че Хилари Клинтън е на второ място, а на трето са "Хакерите", които са "нова държавно финансирана киберзаплаха за сигурността и които се опитаха да повлияят на американските избори и да ги делегитимират".
"Кога друг път сме били свидетели как една единствена личност не зачита никакви очаквания, руши правилата и нарушава нормите, побеждава не една, а две политически партии по пътя към победата в избори, в които влиза с шансове 100 към 1", коментира Гибс. Гибс обясни, че титлата се дава на личност, която е оказала огромно влияние върху събитията независимо дали за добро или за лошо.
На корицата на списанието днес се чете: "Доналд Тръмп: президент на Разединените американски щати" и е поместена снимка на новоизбрания президент в частната му резиденция в Тръмп тауър.
По повод "Разединените американски щати" в интервюто за Ен Би Си Тръмп заяви, че не той е разединил САЩ. "Ние смятаме да ги обединим отново и да имаме страна, която е напълно излекувана", обеща той.
Място в списъка намериха и руският президент Владимир Путин, бившият лидер на британската партия ЮКИП и основен поддръжник на Brexit - Найджъл Фараж, турският държавен глава Реджеп Ердоган, основателят на Facebook Марк Зукърбърг.
В понеделник бяха съобщени резултатите от гласуването на читателите на списанието за Личност на годината, които бяха предпочели индийския премиер Нарендра Моди, припомня ТАСС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване