12/08/16 05:42
(http://www.klassa.bg/)

ПРОВАЛЪТ НА САЩ В СИРИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДЕН

 Борбата на сирийците с тероризма се приближава към финалния стадий, съобщи за иранския телевизионен канал Press TV директорът на Института по история Марк Вебер. Сирийската армия установи пълен контрол над западната част на Алепо и планира да изтласка бойците от източната част на града, което ще нанесе съкрушителен удар по терористите.
 

Много експерти твърдят, че сирийското правителство не би успяло да оцелее без помощта на Русия и Иран. Телевизионният канал цитира мнението на Марк Вебер, който счита, че алиансът между Москва и Техеран се е превърнал в жизнено важен фактор, който е разбил провежданата от САЩ политика на смяна на режима в Дамаск.

 

Експертът счита, че сътрудничеството между Русия, Иран и Сирия е доказателство за банкрутирането или значителното намаляване на силите и влиянието на САЩ в тези регион и в целия свят.

 

«За хората по целия свят става все по-очевиден провалът на политиката на САЩ, насочена към унищожаването на управлението на президента Асад. Този провал се дължи на огромните пропуски от страна на администрацията на Обама, чиято стратегия не сработи. Единственото перспективно решение е набиращият алианс между Русия, Иран и Сирия», съобщи Марк Вебер.

 

Освен това, отбелязва експертът, ако Иран и Русия не се бяха намесили в сирийския конфликт, светът щеше да види разцвет на екстремизма.
 
«Всички сега се опитват да разберат, какво трябва да се очаква от новата администрация, която ще дойде на власт през януари, какви промени, ако въобще има такива, ще се случат в региона. Това е главният въпрос, защото по време на кампанията Тръмп изпращаше противоречащи си един на друг сигнали относно политиката на САЩ. Това е главният въпрос за целия свят в момента», — прави извода си експертът.
Петя Паликрушева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване