12/09/16 10:55
(http://www.klassa.bg/)

Александър Симов: Няма друг политик освен Доган, който да казва за Русия очевидното за много българи - тя е гарант за мира в света

Май става традиция преди всяка Коледа Ахмед Доган да отправя послания, които е трудно да се смелят. Това коментира журналистът Александър Симов.
"Между двете му послания има връзка, която е  очевидна. В миналогодишното си писмо Доган препоръчваше на своите хора да се опитат да разсъждават за света с нови идеи. Там Русия само се въздигаше, в новото му писмо вече се представя като гарант за мира в света", каза Симов пред bTV.

По думите му, в писмото си до директора на Руския културно-информационен център в София, заявявайки, че „Русия няма граници”, почетният председател на ДПС говори за съвсем други граници. Тук не става въпрос за географското понятие. „Русия е всичко това – и Путин, и литература. Русия е един комплексен фактор, в писмото много ясно си личи, че става въпрос за духовната страна”, посочи Симов.

„Освен че говори рядко, няма друг политик, който да е казал за Русия това, което той казва. Това са очевидни неща за много българи, но е важно някой да ги изрече. Трябва да оценим факта, че той си позволява да поставя темите”, каза журналистът и добави, че дори едно благодарствено писмо на Доган се превръща в политически акт.

Според колегата му Иван Палчев пък между двете писма на почетния лидер на ДПС няма връзка. „Предишният случай Доган отърва България от една напаст, която ако беше продължила, щеше да има други измерения. Този случай е чисто човешки – награден е от Москва и той благодари с писмо”, каза  Палчев.

„Всеки политик се променя, но Доган има една особеност – приеме ли една идея, я отстоява докрай”, подчерта той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване