12/09/16 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Радев се срещна с посланиците на страните от ЕС

 Новоизбраният президент Румен Радев и вицето му Илияна Йотова се срещнаха днес с посланиците на държавите членки от Европейския съюз, Швейцария и Норвегия в рамките на Словашкото председателство. За това бе съобщено в профила на новия държавен глава във Фейсбук. По време на разговорите Радев и Йотова представили приоритетите на президентската институция, обсъдили актуалната политическа ситуация в страната, както и въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред.

Новоизбраният президент изразил надежда, че след встъпването му в длъжност, отношенията с европейските партньори ще продължат в дух на приемственост, диалог и сътрудничество.

Радев пък вече ползва офис за държавническите си задължения в бившия Партиен дом, потвърдиха за "Монитор" от администрацията на НС. Помещението му е предоставено, докато се премести заедно с екипа си на "Донудков" 2. От парламента уточниха, че такава е била практиката и с другите президенти, като кабинет в сградата преди встъпването си в длъжност са ползвали и Росен Плевнелиев, и Георги Първанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване