12/11/16 06:41
(http://www.klassa.bg/)

Богомил Бонев към държавната комисия по хазарт и СЕМ: Колко ви плащат, бе?!

 Бившият вътрешен министър зададе въпроса от страницата си в фейсбук

Държавата на мутрите се залива от реклама на хазартни игри. Хората се побъркаха да търкат някакви листчета. Телевизиите бълват през пет минути реклама, как еди кой си от Горно Туткаво спечелил едни пари и си оправил живота.
Та да питаме държавната комисия по хазарта и СЕМ, чели ли са Закона за Хазарта, щом допускат това масово зарибяване на бедни и не особено интелигентни българи?!
Реклама по закона за хазарта: 
Чл. 10. (1) Забранява се пряката реклама на хазартни игри, включително рекламата на такива игри, насочена към малолетни и непълнолетни лица, както и изпращането на непотърсени електронни съобщения на неограничен брой лица, в които се съдържа информация за хазартна игра.
(2) Допуска се обявяване на:
1. наименованията на игрите;
2. регистрираната търговска марка на организатора;
3. резултатите от игрите и спечелените печалби;
4. тегленията на тиражите. 
Явно някоя гугутка в парламента е пробутала т. 3 на алинея втора. Но излъчените реклами не са "обяваване на резултатите от игрите и спечелените печалби". Те са си чиста реклама, която по закон е забранена. Колко ви плащат, бе?

Богомил Бонев, фейсбук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване