12/11/16 18:26
(http://www.klassa.bg/)

БЧК откри дарителска сметка за с.Хитрино

 Председателят на БЧК съобщи, че е откритата дарителска сметка ( IBAN: BG64UNCR 76301078660913 ; BIC: UNCRBGSF) за Хитрино, като гражданите могат да изпращат и СМС на стойност 1 лв. на номер 14 66. Той поясни, че дарителският номер 14 66 се активира при бедствия и кризисни ситуации, а последната кампания, за която е използван, е за помощи за бежанците. В 18.00 ч. вчера сметката е занулена и всички дарени средства отиват за хората от Хитрино, нищо, че в обратен СМС се благодари за подкрепа към бежанците. Във връзка с това как гражданите да бъдат сигурни, че парите им ще отидат при нуждаещите се от хора от Хитрино, Христо Григоров коментира: „Прави се обществен съвет, в който влизат общественици, журналисти, представители на Църквата. Всички пари се разпределят през този обществен съвет и се дава отчет пред българското общество как са използвани тези пари“. Той увери, че нищо не може да се скрие. По думите му в момента няма нужда от дрехи, храна и други консумативи, тъй като БЧК разполага с всичко необходимо. 
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни, че продължава разследването за установяване на причината за инцидента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване