12/12/16 05:42
(http://www.klassa.bg/)

„Булмаркет”: Има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори

 Има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори. Това пишат от ръководството на „Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД в отворено писмо до медиите във връзка с трагедията на 10 декември в шуменското село Хитрино. То започва с изказване на най-искрени съболезнования към близките на загиналите и пострадалите при тежкия инцидент.

Според мениджмънта на русенската компания е необходимо да се изясни къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до този фатален взрив, причинил голямата трагедия; изправен ли е бил железният път (стрелките, жп прелезът и др.);има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали имат сходство със сегашния случай; дали не е възникнал скрит дефект по подвижния състав; независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон.

От „Булмаркет Рейл Карго” разглеждат няколко работни хипотези за случилото се. В компанията вече тече вътрешна служебна проверка. Ще бъдат привлечени и експерти от чужбина за пълното изясняване на случая. От дружеството посочват, че към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да било изводи, тъй като постоянно информацията се обогатява от нови факти, включително и нови хипотези.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване