12/13/16 10:38
(http://radiomilena.com/)

Грейна коледната елха в Несебър

Денят, в който Несебър чества вписването си в престижния списък на ЮНЕСКО, бяха запалени светрините в Коледната елха в Стария град. Вълнуващата проява бе съпътствана с емоционален концерт на пл. „Месамбрия“, участие в който взеха ВГ „Морски звездички“ към ОДК – Несебър.                                                Популярните коледни и зимни песни, които децата изпълниха с много настроение предизвикаха бурните аплодисменти на публиката и създадоха празничната атмосфера.                                                                       Коледната украса на Несебър грейна след емоционално обратно броене от 10 до 1 от кмета на Община Несебър Николай Димитров и развълнуваните усмихнати деца. Така градът на ЮНЕСКО заблестя с хиляди светлини в очакване на най-светлия християнски празник – Коледа.

Продължават и други празнични събития.. В НЧ „Яна Лъскова 1905“ общинският театър вече представи постановката „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер. На 15 декември-четвъртък, в Читалището  от 18 ч. ще се състои концерт с участието на самодейните състави към читалището и Обединена общинска школа по изкуствата.

В три поредни дни – 16, 17 и 18 декември, всеки може да посети благотворителния базар под надслов „Подари Коледа“, който ще е разположен  в Демонстрационния център на занаятите на ул.“Отец Паисий“. Проявата е от 10.30  ч. сутринта и ще продължава до 16 ч. следобед.

В съботния ден – 17 декември, от 17 ч. в читалището коледен концерт под надслов „Зимен сън/ Мечокът Мишо сънува/“ ще поднесат съставите към ОДК-Несебър.

Два благотворителни концерти ще има на 22 декември в Читалището – единият ще започне от 16 ч., а другият от 18.30 ч. Проявите са под егидата на Сдружението на творците и занаятчиите към Община Несебър и БЧК-Несебър с участието на танцова формация „Петлите“.

Мара МОМЧИЛОВА

Публикувана на 12/13/16 10:38 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ks3QcEfPhEY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване