12/14/16 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Звено за консултации по Плана „Юнкер“ ще подпомага родния бизнес

 До края на март 2017 г. в България трябва да бъде създадено Звено за консултации по "План за инвестиции за Европа", по-известен като Плана "Юнкер", което да бъде в помощ на българските предприемачи, публичните институции и местната власт при подготовката и структурирането на качествени проекти. Това гласи Меморандум за разбирателство, подписан днес в Люксембург от заместник-министъра на финансите Маринела Петрова и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Вазил Хюдак.
Звеното ще предоставя и консултации за малките и средните предприятия при определянето и финансовото структуриране на техните проектни идеи, което ще подпомогне бизнеса при затрудненията, които среща при реализиране на намеренията си за разрастване и развитие. Подкрепата ще обхваща и осигуряването на по-добър достъп до различни финансови инструменти, комбиниране на различни източници на финансиране и други финансови услуги.
„Основната задача на подписания Меморандум за разбирателство е да се преодолее съществуващото към момента несъответствие между големия брой проектни идеи в страната, които биха могли да бъдат реализирани с помощта на Европейския фонд за стратегически инвестиции, и факта, че България все още няма голям стратегически проект, който да е подкрепен по Плана „Юнкер“, каза заместник-министър Петрова по време на церемонията.
Вазил Хюдак изрази увереността си, че с Меморандума за разбирателство ще се подсили представителството на банката в страната ни и това ще й помогне по-добре да разбира нуждите на клиентите си. Според него това ще допринесе за постигането на основната цел – увеличаване на инвестициите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване