12/15/16 08:14
(http://www.klassa.bg/)

Германия ни прати 12 джипа, за да пазим браздата

 Главна дирекция „Гранична полиция“ получи 12 джипа от Федералното министерство на вътрешните работи на Германия, с които ще се пази българо-турската граница. "Миграционният натиск, под който се намира България, е значителен. Българската "Гранична полиция" трябва да пази границите с Турция и с Гърция. Ние много добре съзнаваме, че голяма част от мигрантите се стремят да стигнат до Германия. Тези автомобили ще се използват за операции по трудните от топографска гледна точка граници на България", заяви ръководителят на отдел "Федерална полиция" в германското МВР Хелмут Тайхман.

По думите му тази материална помощ е оценка за усилията, които страната ни полага в опазването на външните граници на Европейския съюз. Главният секретар на МВР Георги Костов каза от своя страна, че безвъзмездно предоставената транспортна техника е изключително навременна и необходима за повишаване на мобилността в охраната на границата.

Благодаря на канцлера Ангела Меркел, която изпълни ангажимента си, който договорихме в Истанбул. Чакаме още високопроходими автомобили, за които също лично бяхме говорили с нея, написа във фейсбук профила си премиерът в оставка Бойко Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване