12/16/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

Жандармерия пази Банско през зимния сезон

 Около 40 полицаи допълнително ще бъдат командировани в Банско за зимния сезон, който официално стартира тази събота - 17-ти декември, информираха днес кметът на община Банско Георги Икономов и старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР Благоевград, които участваха в ежегодна среща на общинското ръководство на курорта, британското консулство, представители на британската общност в града, полиция, туроператори, както и Иван Обрейков, представител на концесионера на ски зоната “Юлен”.

На входно изходните артерии на града ще бъде разположена жандармерия, която ще дава дежурства 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Целта на засиленото полицейско присъствие е предпазване на жителите и гостите на курорта от сериозни инциденти.

„До сега допълнително в курорта за зимния сезон имаше 14 полицаи –двама румънци, двама гърци и 10 полицаи на разположение в ски зоната и града. Сега ще има и допълнително 24 жандармеристи на входно изходните зони в града. Това са входовете от Разлог, Добринище и село Баня“, съобщи кметът Георги Икономов. “Колегите от дирекция „Жандармерия“ ще бъдат командировани за целия зимен сезон и ще осъществяват дейности по анализ на риска и автомобилите и лицата, които влизат и излизат от града и курорта. Отделно ще има и патрули вътре в града, които ще патрулират съвместно със служители на „Пътна полиция“, които от своя страна ще съблюдават за спазване закона за движение по пътищата -неопускане на МПС след употреба на алкохол или наркотици, неправоспособни водачи, автомобили без застраховка „Гражданска отговорност“, необорудвани за зимния сезон и други)“, каза старши комисар Николай Хаджиев.

Жандармерията ще бъде позиционирана на КПП-ата на трите входно-изходни артерии на Банско на 19-ти декември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване