12/16/16 05:15
(http://www.klassa.bg/)

И Сашо Дончев спонсор на партията на „Агнешките главички“

 

Гласят черната касиерка на Командира за оргсекретар на формацията.

След облажилия се покрай скандалната приватизация при управлението на Иван Костов енергиен олигарх Иво Прокопиев, в списъка с евентуалните крупни спонсори на партията на „Агнешките главички“, се появи и скандалният бос на „Овергаз“ Сашо Дончев.

Той е гласен за благодетел на обявения от отломките на Командира хем като ляв, хем като десен проект, за лице на който беше лансиран провалилият се в опита си да овладее Темида като министър на правосъдието Христо Иванов, съобщи „Блиц“. И напомни, че Дончев, чиято далавера с посредничеството при доставките на газ секна при първия кабинет на Бойко Борисов, е бил сред най-приближените на драгалевското гуру. Тъкмо за това Костов бил топлата връзка между Дончев и отрочето му Цветан Василев, който се укрива родното правосъдие зад граница, заради източването на КТБ.
Засега обаче Дончев съзнателно заобикалял с бентлито си бърлогата на "Агнешките главички" на „Кърниградска“, за да не повтори грешката на Прокопиев, който бе засечен да пристига в централата на ДСБ.

Междувременно Агнешката партия, чието раждане бе обявено от Христо Иванов миналата седмица и „случайно“ съвпадна с псевдопротеста пред ВСС, на който се появиха „професионални“ протестъри, вместо магистрати, ударно се обзавеждала богати кадри от оглавяваната от Радан Кънев бутикова формация ДСБ. С ролята на ковчежник на партията на „Агнешките главички“ била натоварена бившата шефка на отдел "Икономика и регулация на търговската дейност" в Столичната община Костадинка Тулешкова. Въпросната общинарка присъствала на премиерата на новата формация и най-вероятно ще получи поста организационен секретар в нея.

Тулешкова нашумя при кметуването на Стефан Софиянски, когато бе назначена по партийна линия за шеф в един от мегаотелите на общината. Впоследствие, след разпада на СДС, тя се преориентира и премина към ДСБ. Достолепната общинарка, която е изключително близка с Костов и аватара му Радан Кънев, както и с майката на Христо Иванов - Мария Бойкикева, бе замесена и в грандиозен корупционен скандал през 2006 година. Тогава протежето й Веселин Маринов, директор на Женския пазар, бе спипан да прибира подкуп с белязани банкноти. Преди няколко месеца пък срещу Тулешкова стартира разследване за повсеместни кражби, пише още „Блиц“.
"Костадинка беше черната касиерка на ДСБ в София, а сега ще захранва партията на Христо Иванов с част от парите, събрани от търговците в магазини за алкохол и цигари, дрехи и хранителни стоки. Инспекторите на Тулешкова от години набелязват обектите за проверка и когато констатират нарушения, свързани с режима на търговската дейност и необявен произход на стоките, изнудват собствениците на обектите за рушвети. Подкупите започват от 100 до 500 лева, но малките обекти в столицата са хиляди и по този начин постъпленията са за милиони годишно. По неписано правило, инспекторите прибират 50% от подкупа за себе си, а другите пари носят на новата касиерка на Христо Иванов", коментирали запознати.
В същото време пък след неуспешния опит на Иванов да сложи ръка върху прокуратурата чрез лансираните от него конституционни промени бил задействан сценарий срещу обвинител N1 Сотир Цацаров. Ексминистърът протестър отсега планирал митинг, който трябвало да се състои при условие, че бъдат събрани поне 2000 клакьори. Стратегията била разработена още преди година от доскорошния посланик на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Бюджетът за пуча възлизал на 2 млн. евро, като към тази сума не влизали грантовете, които отпуска на медии „Америка за България“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване