Thalloderma Shop
12/19/16 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Сърбия обмисля да купи от Русия шест изтребителя МиГ-29

 Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че по време на посещението си в Москва на 21 декември ще обсъди купуването от Русия на шест изтребителя МиГ-29, съобщи Танюг.
 
"Преговаряме за купуването на шест самолета. С това ще имаме на разположение десет самолета МиГ-29. Това ще означава значително по-висока степен на сигурност за гражданите", каза Вучич. „В Москва ще преговаряме не само за купуването, а и за ремонта и модернизирането на МиГ-29“, добави той.
 
Премиерът изрази увереност, че самолетите може да бъдат в Сърбия още през следващите три месеца, както и че с помощта на специалисти ще се извърши модернизиране и оборудване с най-съвременни ракети въздух-въздух и земя-земя.
 
Вучич каза още, че възнамерява да обсъди и въпроса за купуването на руски системи за противовъздушна отбрана Бук.
 
"Ще обсъдим въпроса за системи за противовъзушна отбрана, евентуално Бук М1 или Бук М2, която ще бъде по-евтина, защото ще я плащаме. Става дума за много добра цена, доста под пазарната, и сме благодарни за това на руснаците", каза премиерът.
 
 
 
По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Радина Колева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване