Thalloderma Shop
12/20/16 05:58
(http://www.klassa.bg/)

Гръцките фермери отново блокират пътищата

 Блокади на пътища в Гърция ще има от 23 януари, съобщава „Български новини”. „Ние имаме същите изисквания като миналата година, както и някои допълнителни”, казва председателят на земеделската асоциация в Кардица Вангелис Бхуто”, цитиран от изданието. По думите му най-голямата печалба е, че действията на националния комитет на блокадите са фиксирани. В отговор на призива за диалог от гръцкия земеделски министър Бхуто заяви, че диалог за това какво ние ще загубим не водим.

Датата беше обявена след широка дискусия на среща на националния комитет на блокадите, информира изданието. Земеделските производители от цяла Гърция се събраха в Лариса с над 100 представители на асоциации и комисии, за да обсъдят проблемите си и да планират своите действия.

Блокади имаше още в началото на тази година. Тогава фермерите затвориха границата за повече близо 40 дни. Затварянето започна в края на януари и продължи почти до края на февруари. Причините за недоволството на земеделците беше недоволството от данъчните реформи в Гърция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване