Thalloderma Shop
12/20/16 16:45
(http://www.klassa.bg/)

Отиваме на предсрочни избори, ГЕРБ, РБ и ПФ не се разбраха за нов кабинет

 НС не е в състояние да сформира кабинет и ще се върви към предсрочни избори. Това стана ясно от коментар на шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов след поредната среща между партията, РБ и ПФ в опит за постигане на консенсус за формиране на нов кабинет в рамките на 43-тото НС. До такъв обаче не се стигнало, поради редица разминавания в позициите, включително по отношение на предлагания от ПФ прекомерен ръст на минималната пенсия и очакваните промени в Изборния кодекс.

Найден Зеленогорски пък заяви от своя страна, че утре РБ ще върне мандата, който получи от президента Росен Плевнелиев при третото последно завъртане на т.нар. ролетка.

Няма нужда от два служебни кабинета, коментира от своя страна ситуацията лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той даде да се разбере, че кабинетът „Борисов 2” може да продължи да управлява до 22 януари, когато изтича мандатът на Плевнелиев и Румен Радев трябва да встъпи в длъжмост. „До назнаването на служебен кабинет и насрочването на предсрочни избори от новоизбрания президент, кабинетът в оставка може да продължи да изпълнява функциите си”, каза Карадайъ. Той отново изрази тезата на ДПС, че това НС няма нужното мнозинство, а оставката на кабинета на Бойко Борисов дори е закъсняла.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване