Thalloderma Shop
12/20/16 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Прокурори влязоха в СЕМ

 Прокурори проверяват Съвета за електронни медии заради съмнения за фалшифицирани протоколи на заседанията на институцията от страна на председателката й Мария Стоянова, съобщи БЛИЦ.

Според източници на агенцията сигналът е бил подаден от бивш служител на съвета, като е образувано дело и е имало разпити. Според БЛИЦ са разпитвани всички членове на СЕМ, като няколко заявили, че действително е имало намеса и последващи корекции на протоколите. Информацията бе потвърдена, макар и частично от един от членовете на съвета – Бетина Жотева. Тя обясни, че не са разпитвани всички от СЕМ, а само председателят на съвета – Мария Стоянова и служители от администрацията. Всичко се е развило в края на миналата седмица. Нека приключи работата на разследващите органи и тогава да коментираме. Надявам се това да се окаже едно недоразумение, заяви Бетина Жотева, посочи тя.
Същевременно на сайта на Върховния административен съд, се появи информация  за заведено дело срещу Решение 05-159 на СЕМ. То е за приемане на правилата за избор на генерални директори на БНТ и БНР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване